ביולוגי או הוספת כדורי פרדניזון ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/04/2018 | 15:22 | מאת: ענת כהן

מאובחנת ב RA מעולם לא קיבלתי כדורי פרדניזון , מטופלת רק במטרוטקאסט ופלווניל בגלל ממדי דלקת שלא מאוזנים ראמטולוג דורש ממני לעבור לביולוגי .אני מאד פוחדת ומנסה לדחות את הביולוגי. האם כדאי להשתמש בפרדניזון –כדי לאזן את עצמי או עדיף לעבור לביולוגי?

שלום ענת, לרוב, הטיפול בפרדניזון נועד לזמן קצר, עד שהטיפול הקבוע ישפיע. באם המחלה אינה בשליטה תחת הטיפולים שציינת, ניתן לעבור לטיפול ביולוגי בהמלצת רופא ראומטולוג מטפל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה