התמודדות עם כאב פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/11/2017 | 00:41 | מאת: תמר

שלום ד"ר , אני מאובחנת מזה 5 שנים עם פיברומיאלגיה ב 4 השנים האחרונות סובלת מכאבים עמומים ומטרידים ברום הבטן/ החזה בצד שמאל, בהתחלה כשהופיעו הכאבים נלחצתי ועשיתי מלא בדיקות חששתי מהתקף לב , ריאה שקרסה , דלקת /סרטן הלבלב , בסופו של דבר חזרתי לראומטולוג שלי לד"ר נעם חרץ ז"ל שקבע שזה מהפיברומיאלגיה וקיבלתי זריקות מקומיות שמאד עזרו , (בעיקרון לא לוקחת תרופות ) אך כל כמה חודשים זה הופיע שוב כך שקיבלתי זריקות מקומיות כל 3-4 חודשים . אני לא רוצה יותר לעשות זריקות. וגם כרגע אין לי רופא מטפל . אני בכאבים ורוצה לדעת האם יש דרך אחרת לטפל ? האם הכאב יפסק לבד ללא טיפול ? תודה , תמר

שלום תמר, אני משערת שעברת בירור מקיף ומלא ונשללה סיבה אחרת לכאבים. ממליצה לבצע פעילות גופנית סדירה, מעקב מרפאת כאב והערכה מחודשת דרך רופא מטפל והפנייה להמשך בירור וטיפול בהתאם.

מנהלי פורום ראומטולוגיה