MRI אגן - המשך שרשור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/11/2017 | 02:05 | מאת: נדב

שלום, בהמשך לשרשור מה-4.11 בנוגע לMRI אגן וחומר ניגוד - זה עתה חזרתי מהצילום ובידי הדיסק. עשיתי את הצילום ללא חומר הניגוד. ההפנייה ניתנה ע"י אורתופד לשונה MRI PELVIS + HIPS JOINTS והצילום נעשה במסגרת היחידה לבירור מהיר באסותא. עברתי מזה חצי שעה באופן מדוקדק על הצילומים (ללא כל יומרה לייצר מהם תובנה כלשהי). בMRI עמ"ש שעשיתי לפני שנה (מכונה אחרת, מקום אחר) הכל היה ברור מאד. תמונות יפהפיות. בMRI הנוכחי אני לא מצליח לאתר את מפרקי הסקרואיליאק כלל, שלמיטב הבנתי אמורים להראות כך - http://ard.bmj.com/content/annrheumdis/early/2016/02/15/annrheumdis-2015-208642/F5.large.jpg אני לא מצליח לאתר שום דבר שבכלל מתקרב למה שנראה בלינק המצורף - מה שגורם לי הן להרהר בפרוטוקול הנבחר לבדיקה וכולי. האם היה על האורתופד לציין בהפנייה באופן ספציפי את עניין מפרקי הסקרואיליאק או שמא בכל MRI אגן סטנדרטי הם אמורים להופיע? או שמא הדבר טמון בכך שהבדיקה נערכה ללא חומר ניגוד? באפשרותי להציג את ההפנייה בקופ"ח ולנסות לקבל אישור לצילום (כמובן שאמתין לפענוח טרם צילום חוזר). נמנעתי מכך מאחר והתואר בקופ"ח היה ארוך מאד ומצד שני הכאבים כואבים מאד. אני תוהה האם עליי לפנות דרך קופה"ח לצילום חוזר תוך שימוש בגדוליניום ובקשת תוספת מהאורתופד להתמקדות במפרקי הסקרואיליאק. אזכיר שעיקר כאביי הינם בחלקו העליון של עכוז ימין שלי וכן בגב התחתון (עם נטייה קלה ימינה) ושהכאבים בהחלט חזקים יותר בבוקר לאחר שכיבה מרובה ולכן אני מנסה להבין האם קיים סיכוי שמדובר בAS... מצטער על כל המלל ולבטח על מה שנראה מהצד כזיק של יומרה, אלא שאני נואש מאד. אשמח לכל עצה בנושא. תודה, נדב

שלום נדב, ממליצה לך להתאזר בסבלנות ולקבל פיענוח רשמי של תשובת ה MRI.ישנם פרוטוקולים שונים לביצוע הבדיקה וככל הנראה הבדיקה הקודמת בוצעה בפרוטוקול אחר. לאחר קבלת התשובה, יש לפנות לרופא אשר שלח אותך לביצוע הבדיקה. בהצלחה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה