טיפול במבטרה ותכנון הריון לאחר מכן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/10/2017 | 16:47 | מאת: אור

היי, עברתי טיפול במבטרה לפני כ- 3 חודשים. כמה זמן צריך לחכות בשביל הריון? בחלק מהמחקרים שמצאתי דובר על שנה. פרופסור בכיר באחד מבתי החולים בארץ ממליץ על חצי שנה. האם אתם מכירים את הנושא? האם יש המלצה רווחת בקרב ראומטולוגים לגבי הריון אחרי קבלת מבטרה? בנוסף, מה הם הסיכונים לעובר אם לא מחכים את התקופה הנדרשת? הבנתי שלא מדובר בסכנת מומים אלא בסכנה של כדוריות לבנות. האם זה נכון?

שלום אור, כפי שאת מציינת, רוב העדויות מסתמכות על דיווחים ותיאורי מקרה או סדרות ואין מספיק מידע מסודר להמלצות. אנחנו לרוב ממליצים להמתין כ 6 חודשים בעיקר בגלל ההשפעה על ספירות הדם. בהצלחה!

26/11/2017 | 07:50 | מאת: אור

המליצו לי לקבל סבב נוסף של מבטרה אך היות ואני לא רוצה לדחות הריון בעוד חצי שנה הציעו לי טיפול אחר בהימורן שאותו נותנים לנשים בהריון ואצטרך לקחת אותו במשך שנה וחצי. האם הימורן לא פוגע בעובר? האם אין סכנת מומים?

מנהלי פורום ראומטולוגיה