כתמים על החוליות בMRI עמ"ש

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/09/2017 | 19:54 | מאת: מנואל

שלום, אני בן 29. עקב כאבים כרוניים מזה שנה כבר בעכוז ימין, אגן ועמ"ש מתני נשלחתי ל-MRI. בMRI ישנם כתמים רבים על החוליות (צילמתי 8 תמונות מ-8 חתכים שונים, אך ניתן להעלות פה רק אחת). המקרה עודו בבירור ותשובה אין. האם הכתמים הללו יכולים להצביע על כיוון של דלקת חוליות מקשחת והאם כדאי לחקור את העניין (אולי לשלוח את הצילום לפענוח חוזר)? ישנם כתמים רבים מעבר למה שמופיע בקובץ המצורף. אשמח לכל עצה. תודה רבה! מנואל

שלום, איני רואה תמונה מצורפת... בכל מקרה ממליצה במקרים אלו להמתין לפענוח רשמי של רנטגנולוג. אבחנה מבדלת רחבה. מה נמצא ב MRI של האגן (מפרקי הסקרואיליאק?)

26/09/2017 | 16:28 | מאת: מנו

לא נערך לי MRI אגני. הבירור הראשוני החל אצל אורתופד והתגלגל לנוירולוג. פניתי לראומטולוגית בהמלצתה של כירורגית כלי דם (אליה הגעתי בהפנייה של רופא משפחה מאחר ואני סובל מקור עז מאד, אובייקטיבי, בכפות רגליים, ידים, אזניים ואף) וכעת אני ממתין לקפילרוסקופיה. ב-MRI נמצאה אקטזיה דורלית קלה בגובה S1-L4 כך ש-18 מ"מ לעומת 21 מ"מ שלדברי הנוירולוג יכולה תיאורטית להסביר את הכאבים אבל היא מאד קלה (לא ניתן להבחין בה במבט רגיל אלא רק במדידה) ולמיטב הבנתי, בין השורות, לא באמת מסבירה כאבים כה חזקים וכה ממושכים. הנוירולוג הראה לי רשימת פתולוגיות שיכולות להסביר את הכאב שאני מתאר, כמו גם את ההקשרים בהם מופיעה אקטזיה דורלית והתעסק בעיקר בה ובאופציה שיש מרפן (יש מעט גמישות יתר). לאור ההגבלה שנוצרה אצלי עם הזמן בהתכופפות קדימה יחד עם הכאבים המשתנים בעכוז ימין-מפשעה-גב תחתון אני חושש מעניין האנקילוזינג ובכל זאת - שלילי להמצאות HLA-B27. חלבון מגיב C בנורמה. פאנל ראומטי כולל ANA שלילי. צילום רטנגן תקין. אני אובד עצות. האם יכול להיות שהיתה שגיאה בפענוח הרנטגן (שאגב נראה לי בהיר מדי, שלא לומר כמעט לבן לגמרי) ושווה לשקול רנטגן חוזר? האם CT אגן יכול ללמד משהו? כמובן שאשאל את הראומטולוגית שלי על MRI אגני... תודה, אני מצטער שאני ככה יורה לכל עבר, אני פשוט לא יודע מה לעשות. הפסקתי לעבוד בגלל הכאבים, את רופא המשפחה שלי כל זה בכלל לא מעניין...

מנהלי פורום ראומטולוגיה