תסמונת פראפלסטית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/05/2010 | 20:06 | מאת: גל

שלום רב לצוות הרופאים. אימי כבת 60 בריאה בד"כ אישה פעילה גופנית ולא מעשנת. לפני כחודשיים התאשפזה בבית חולים במחלקת עור עקב התנפחות של הקורסליים וגוש בגודל כדור פינגפונג בברך.לאחר 7 ימים השתחררה בית החולים לאחר שעשתה ביופסיה בברך ובדיקת -MRI ,תוצאות הבדיקות היו תקינות .לפני כיומיים שוב הרגישה כאבים איומים בברך השניה והתאשפזה במחלקה פנימית בבקשה לשלול תסמונת פאראפלסטית,אשמח להבין על מה בדיוק מדובר ? והאם זה קשור בדרך כלשהיא לכל מה שכתבתי

גל שלום אם הכוונה לתסמונת פארהניאופלסטית ולא פארפלסטית כפי שנרשם, הכוונה לשלול אפשרות שהתופעות קשורות (חס וחלילה !) לתהליך ממאיר במקום אחר בגוף. בכל דלקת מפרקים חדשה בגיל זה אנו תמיד חשדנים לגבי אפשרות כזאת, ואם זאת נדיר שמוצאים בסופו של דבר עדות לכך, לשמחתינו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה