שאלה לגבי ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

25/10/2013 | 09:18 | מאת: ורד

שלום ד"ר. אני בשבוע 17 הריון ראשון, עד עכשיו לקחתי רק חומצה פולית רגילה, פשוטה של 0.4 מ"ג. אחרי בדיקות דם התגלה לי מחסור של בי 12 (124) וקצת חוסר בברזל (המוגלובין 10) אמא של חברה שלי הינה רוקחת ומאוד מאמינה בויטמינים אתמול היא הביאה לי מלא דברים אבל אני חושבת שהמינון שהיא הציעה הינו מוגזם רציתי לדעת מה דעתך 1. קודם כל לקראת החורף ומכיון שמלכתחילה מערכת החיסונית שלי די חלשה עוד לפני ההריון היא הביאה לי כדורים של וימטין סי, כל כדור 500מ"ג היא אמרה לי לקחת 2 במיוחד שמזג האוויר יתקרר ממש. 2. חומצה פולית בתוספת ברזל בכדור יש 400 מק"ג חומצ פולית ו 28 מ"ג ברזל, גם פה היא אמרה לי לקחת 2. 3. פרוביוטיקה 2 כדורים 4. ויטמין בי12 כדור אחד, מציצה מתחת ללשון של 1000 מק"ג. האם נחוץ מכל הנ"ל 2 כדורים האם זה מזיק לקחת יותר מידי? יש צורך בזה? האם יש צורך רק בהתחלה על מנת לתת "פוש"? אשמח לתשובה, תודה רבה

שלום ורד הכמויות שציינת הן סבירות, בנוגע למינון החומצה הפולית ולמינון הויטמין B12. אני מציעה שתחזרי על בדיקת הדם בעוד כ 3-4 שבועות כדי לודא שההמוגלובין השתפר. בנוסף כדאי לבדוק באותה ההזדמנות את רמת הויטמין B12+ הפריטין ( מחסני הברזל). שיהיה בהצלחה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון