ויטמינים וכו'

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

01/06/2013 | 16:38 | מאת: איתן

שלום רב, אישתי בהריון תאומים לא זהים בחודש הרביעי. היא נוטלת אומגה 3 (זה שמיועד לנשים הרות)+פרנטל+חומצה פולית במינון הנמוך (כי היא לוקחת פרנטל)ומי ברזל עדין. האם בגלל שהיא נושאת תאומים היא צריכה לקחת כפול מינון מכל גלולה מהקבוצות הנ"ל? כלומר באופן יחסי ש"יתחלק" לכל תאום?

שלום, אין צורך במינון כפול. היא יכולה לצרוך חומצה פולית במינון 0.8 מ"ג ואת יתר התוספים במינון המקובל ובהתאם להנחיית הרופא המטפל. כך לדוגמת מינון הברזל ייקבע לפי רמת ההמוגלובין בספירת הדם שלה ולרמת מחסני הברזל. בהצלחה

מנהל פורום תרופות בהריון