ליסטריה

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

28/04/2013 | 11:06 | מאת: דידי

שלום, היום אני בשבוע 35+4, כל הבדיקות תקינות עד כה (מרגישה תנועות עובר). שלוש פעמים בחודשיים האחרונים היו לי שלשולים בחילות וקצת כאבים בקיבה כשקמתי בבוקר. התופעה הזו נמשכת בכל פעם כשעה וחצי שעתיים ואז הכל מפסיק כאילו לא היה דבר. שלל התופעות הנ"ל אינן מלוות בחום,כאבי פרקים או הקאות. שאלתי היא האם אלו יכולים להיות סימנים לליסטריה או טוקסופלזמה (יש לי נוגדנים לטוקסופלזמה). האם עליי לבצע בדיקות דם כלשהן?אני ממש חוששת שהדבר עלול לגרום נזק לעובר. תודה.

התמונה שאת מתארת איננה מתאימה לזיהום כמו ליסטריה או טוקסופלסמה. יש להבדיל בין יציאות רכות לבין שלשולים מימיים החוזרים על עצמם מס' פעמים ביום. האחרונים הם אלו שמאפיינים זיהום במערכת העיכול. אני מציעה שתשתפי את רופא הנשים או רופא המשפחה המטפל על מנת להמשיך בבירור.ניתן כמובן לשלוח דגימת צואה לתרבית ולבצע ספירת דם ותפקודי כבד כחלק מבירור זה. תרגישי טוב ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון