פעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

25/01/2013 | 11:19 | מאת: גליה

שלום ד"ר אני בשבוע 9 להריון תאומים, בדיקות דם הראו כי הTSH שלי הינו 0.1 רופא המשפחה נתן לי דרלין, לא התחלתי לקחת, אני לחוצה לגבי נזק חס ושלום לעוברים, איזה תרופות נותנים בהריון לתופעה זו של הבלוטה? האם הן טרטוגניות במידה כלשהיא? תודה

שלום גליה חסרים לי כמה נתונים לגבי שאלתך ראשית, האם קיימת אצלך הפרעה ידועה בבלוטת התריס עוד לפני ההריון? שנית, האם את סובלת מתסמינים של יתר פעילות? אם לא, לא כך כך ברורה לי האינדיקציה לטיפול בדרלין. TSH נמוך כשתארת שכיח בתחילת הריון לא כל שכן בהריון תאומים. מצב זה בד"כ דורש מעקב בלבד ממליצה לך לפנות לאדוקרינולוג המומחה בהפרעות מעין אלה או להתיייעץ עם רופא הנשים שלך בכל מקרה, דרלין איננה תרופה הידועה כקשורה למומים מולדים. בהצלחה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון