הנחיות לנטילת חומצה פולית לסוכרתיות

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

26/12/2012 | 15:40 | מאת: סמדר בן ארי

שלום רב, אני במהלך טיפולי פוריות כרגע וקראתי בכתבה שיש הנחיות מיוחדות לנטילת חומצה פולית לנשים סוכרתיות. אני לוקחת מולטי ויטמין המכיל 400 מק"ג של חומצה פולית. האם קיימות הנחיות אחרות לגבי עקב הסכרת (סוג 2 מטופלת באינסולין)?

זה נכון ההנחייה היא ליטול חומצה פולית במינון 5 מ"ג, לפחות 3 חודשים לפני ההריון ( או במהלך טיפולי הפיריון) ועד שבוע 12 להריון . בהמשך ניתן לרדת במינון למינון המקובל (400 מק"ג ליום) שיהיה בהצלחה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון