עודף נטילת חומצה פולית בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

24/12/2012 | 16:46 | מאת: נורית

שלום, אני בהריון בשבוע 19. נוטלת כדור ברזל של פולקס 400 החדש במשך כל תקופת ההריון, כאשר למעשה התחלתי ליטול אותו עוד כשלושה חודשים לפני תחילת ההריון עקב מחסור בברזל. כדור זה מכיל 100 מג' ברזל ו 400 מיקרוגרם חומצה פולית. בבדקות הדם האחרונות ההמוגלובין עדיין מעט נמוך מהרצוי - עמד על 10.7 כשהטווח הוא 12-16. רופא הנשים המליץ לי לקחת ביום 2 כדורים של פולקס במקום אחד (אחד בבוקר והשני בערב). שאלתי: 1. האם זה לא יותר מדיי לקחת 200 מיליגרם ברזל כל יום? 2. אני לוקחת באופן קבוע עוד מלפני ההריון גם 5 מ"ג חומצה פולית כי גם פה היה לי חוסר. כעת, עם שני כדורי ברזל שכל אחד מהם מכיל עוד 400 מיקרוגרם, אני הולכת ליטול 5.8 מיליגרם חומצה פולית כל יום. האם לא מדובר במינון גבוה מדיי? (קראתי שעודף חומצה פולית או נטילתה מעל למינון המומלץ יכול להיות מסוכן ואף לגרום לסרטן?.... זה קצת מבהיל). תודה!

שלום נורית שני המינונים שציינת, הן של הברזל והן של החומצה הפולית, בטוחים לשימוש במהלך ההריון, ולא מדובר במינון יתר. במקרה שמדובר באנמיה מחוסר ברזל, המוגלובין 10.7 מצדיק טיפול בשני כדורי פולקס. כמוכן, באם עדיין קיים מחסור בחומצה פולית, ניתן ורצוי ליטול המינון שציינת. המחקרים בנוגע לחומצה פולית במינון גבוה הראו שבאוכלוסיה מבוגרת מאד, עם גורמי סיכון לסרטן במעי גס, חומצה פולית במינון גבוה לאורך זמן עלולה להיות בעלת השפעה שלילית. לא מדובר על נשים הרות הנוטלות הטיפול לתקופה קצרה בלבד בהצלחה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון