פירידוקסין 10מ"ג ודוקסילאמין 10 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

26/11/2012 | 09:43 | מאת: א"פ

שלום רב, אני בשבוע 7 עם בחילות בלתי פוסקות. קיבלתי מרשם לנ"ל ורציתי לוודא האם בטוח לשימוש (קראתי שהורד מהמדפים בשנת 1983 בארה"ב בעקבות חשד ליצירת מומים בעוברים). תודה רבה

התכשיר נמצא יעיל ובטוח לשימוש בעת הריון. נמצא בשימוש מזה שנים בקנדה ולאחרונה גם בארה"ב. ניתן להשיגו בארץ עפ"י מרשם רופא והתכשיר נרקח לצורה של קפסולה משני המרכיבים(פירידוקסין ודוקסילאמין),יחד עם גינג'ר עבור רשתות הפארם. לציין, דוקסילאמין עלול לפגום במידת הערנות של המטופל ( נמנום קל). אין בנטילתו עדות להשפעה שלילית על העובר (אכן הורד מהמדפים בארה"ב בשל תביעה יצוגית כנגד חברת התרופות לפני שנים רבות, מאז יצאו מחקרים חדשים שהוכיחו שאין בנטילתו תוספת סיכון לעובר)בברכה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון