השפעת דפלפט על התכווצויות הרחם

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

17/12/2009 | 20:52 | מאת: פנינה

שלום, אני לאחר לידה, מניקה ומטופלת בדפלפט בעקבות אפילפסיה קלה במיניון 750 מ"ג.האם ידועה השפעה של התרופה על התכווצויות הרחם, כלומר האם לקיחת התרופה מונעת התכווצות תקינה של הרחם שעלולה להביא לכך שהרחם לאחר הלידה לא ישוב לגודלו ההתחלתי? אני עדין סובלת מדימומים 4 שבועות לאחר הלידה, ובלידה עצמה לא היו צירים והיה צורך להשתמש בזירוז ובואקום. תודה, פנינה

19/12/2009 | 08:39 | מאת: דר' יובל יפת

זה לא מפריע להתכווצות הרחם. אם הדימום אינו במגמה ברורה של הפחתה, ממלץ לגשת לרופאך לבדיקה. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון