עובד זר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/05/2009 | 17:05 | מאת: שלומית

ברצןני לדעת מהם הקריטריונים[אם ישנם כאלה] לקבלת עובד זר?תודה רבה.

03/05/2009 | 23:09 | מאת: אילן שפר

שלומית שלום העסקת עובד זר מותנית בקיום שני תנאים: הגעה לגיל הפרישה על פי חוק וניקוד במבחן תלות (ADL)שמבוצע בבית הקשיש ונועד לבחון את מידת תפקודו של הקשיש ותלותו בעזרה. יש לצבור 4.5 נקודות A.D.L. או 4 נקודות לאדם בודד. קשיש שהגיע לגיל 90 ומעלה זכאי להיתר העסקה גם אם צבר 4 נקודות A.D.L בלבד. קשישים שאינם זכאים לקבל גמלת סיעוד כי הכנסתם גבוה מידי, יגישו את הבקשה באמצעות משרד האגודה לבריאות הציבור, הזכאות להיתר להעסיק עובד זר תהיה כמפורט לעיל.קיימים גם מקרים חריגים בהם מאושר עובד זר לקשישים שאינם מקבלים את הניקוד הנדרש, כל מקרה נדון לגופו. בהצלחה

19/08/2009 | 20:24 | מאת: shushi

שלום שלומית שמי שושי,עוסקת בתחום הסיעוד,בייעוץ והכוונה חינם. את רצית לדעת בקשר להעסיק עובד זר,והנה הקישור: קריטריונים למתן היתר להעסקת עובד זר בענף הסיעוד – נוהל קבוע – (2008) http://www.moital.gov.il/NR/exeres/F7AAF2E8-5308-4EE6-9D25-A87A94668F0F.htm בתודה שושי

מנהל פורום גריאטריה