חוסר תאבון והקאות.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/07/2014 | 19:17 | מאת: רחל

שלום. אני עו"ס בבית סיעודי. יש לנו דיירת בת 87 דמנטית. שחדלה מלאכול. ומקיאה כל נוזל שמכניסה לגופה. יוער כי בשבועות האחרונים ניכר שהיא בדיכאון, דבר שיכול להביר את חוסר התאבון. בברור בבי"ח אין שום מימצא. חדשנו באבנים בכיס מרה, דלקת מעיים, אך הכל נשלל. הצוות הרפואי חושש להכניס זונדה מחשש לאספירציה. אולי יש למשהו רעיון איזה כיוון נוסף לבדוק. תודה עו"ס רחל

09/07/2014 | 20:02 | מאת: אילן שפר

רחל שלום את מעלה בעיה רפואית בעיקרה והתחום המתאים להתיעצות הוא גסטרואנטרולוגיה, אני גם מניח שהיא מקבלת טיפול תרופתי מתאים למניעת הקאות. האכלה דרך זונדה או פג היא פחות או יותר האופציה היחידה להאכלה, אם כי נכון שקיימת סכנה של אספירציה בשתי האפשרויות האלה. השאלה שלדעתי צריכה להשאל היא האם יש בכלל מקום לברורים מעמיקים ובד"כ פולשניים אצל הדיירת ? מה רמת הדמנציה שהיא סובלת ממנה? מה עמדת המשפחה? האם מתכוונים להאכיל אותה "בכוח"? מה קורה בינתיים?

מנהל פורום גריאטריה