חולשה אצל בת 76

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/05/2014 | 22:56 | מאת: יואב

שלום רב, אימי בת 76, סבלה כ 10 שנים מלחץ דם שיוצב ע"י כדור בודד ליום. לפני כשנה הרגישה רע מאוד ואושפזה עם לחץ דם של 220. מאז עלה מינון התרופות לייצוב לחץ הדם. מאותה נקודת זמן של האישפוז חלה ירידה דרסטית בתפקוד שלה: מאישה בת 75 שהתנהגה כבת 60 החלה להתנהג כבת 90. היא מרגישה חולשה כללית רוב הזמן מתקשה ללכת (עקב כאבי רגלים בהליכה) ולבסוף בא גם דיכאון. בדיקות שונות שערכנו לא העלו ממצאים חריגים, מלבד מיפוי עצמות ו CT עמוד שידרה אותן נברר בקרוב ע"י אורטופד. אורטופד רשם לה כדור נגד דלקת (שלא הייתה) רק שהכדור לא מתאים לחולים מלחץ דם וגרם לה ללחץ דם גבוה שכרגע נראה לקראת ייצוב אחרי שינויי מינון תרופות. בימים אלו החלה לקבל כדורים נגד דיכאון. אשמח לקבל כל המלצה לבירור הסיבה לחולשה הכללית כולל לאיזה רופא מומחה מומלץ לפנות לייעוץ. תודה יואב

23/05/2014 | 22:55 | מאת: אילן שפר

יואב שלום אי אפשר לתלות את הכל בלחץ דם או בתרופות ללחץ דם, זה לא מסביר את מה שאתה מתאר, אני מציע לפנות עם אימך להערכה כללית במרפאה גריאטרית.

מנהל פורום גריאטריה