חשדנות יתר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/03/2009 | 21:53 | מאת: hgbek

ברצוני לשאול: א. באילו בעיות של הגיל המבוגר עוסק רופא גריאטר, ומה יתרונו על פני רופא "רגיל" בתחום מומחיות של הבעיות הספיציפיות המטרידות את המבוגר? ושאלה שניה, מה הטיפול הרצוי למצב של חשדנות יתר כמעט בכל אדם, וחוסר אימון חמור וקיצוני כמעט בכל אדם או מוסד. ב. האם רופא גריאטר יכול לעזור במצבים כאלה, ומה יתרונו ע"פ רופא פסיכיאטר? ג. האם קיים פסיכולוג מיוחד עבור אנשים בגיל מבוגר עם בעיה כמו שהצגתי? תודה על הכוונתך.

20/03/2009 | 16:18 | מאת: אילן שפר

גריאטריה היא הרפואה של הזיקנה, מכאן שהיא עוסקת בכל הבעיות של הגיל המבוגר. המטופל הגריאטרי זקוק להתיחסות שונה מהמטופל ה"צעיר" בנוגע למצבים בריאותיים / מחלות, הדגש הוא פחות על ריפוי מחלות ויותר על תפקודו של המטופל ושמירה על איכות חייו, זהו הבסיס לגישה של גריאטר למטופל ובכך יתרונו על רופא "רגיל". באשר לשאלתך השניה - הטיפול הרצוי יכול להקבע רק אחרי בדיקה של המטופל, גריאטר לדעתי יכול לעזור יותר מרופא אחר בדיוק מהסיבה שציינתי קודם לכן, לגבי פסיכולוג לבעיה הספציפית שאתה מציין, איני חושב שטיפול פסיכולוגי ייתן מענה לבעיה, בוודאי לא כטיפול יחיד. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה