סוכרת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/08/2008 | 14:35 | מאת: אביבה

אבי בן 78 וסובל ממחלת הסוכרת כבר הרבה שנים, הוא נוטל מספר תרופות לטיפול בסוכרת, בנוסף כמובן לתרופות אחרות ללחץ דם ועוד, בבדיקת דם שהוא עשה לאחרונה שמתי לב שבנוסף לערך גבוה של סוכר בדם (148) הופיע גם ערך שנקרא HbA1C שהיה 7.2 הרבה מעבר לנורמה (בטופס רשום שהיא עד 6). האם זה מסוכן? ייתכן ואבי אינו מקפיד על תזונה מתאימה??

10/08/2008 | 17:56 | מאת: אילן שפר

אביבה שלום ההתייחסות לערכים של חלק מבדיקות הדם אצל בן אדם מבוגר היא שונה מאשר אצל אנשים צעירים יותר, בין היתר, גם משום שקיימת ירידה מסויימת בפעילות מערכות הגוף (כמו הכליות לדוגמא). ערכי סוכר הם דוגמא טובה לכך ומה שנחשב לא תקין אצל "צעירים" הוא תקין אצל מבוגרים. בעקרון אצל חולה סוכרת מבוגר שנוטל תרופות לסוכרת, ערכי סוכר "נורמלים" עלולים להיות נמוכים מדי (במיוחד אם הם בתחתית הנורמה) ואפילו מסוכנים, הרבה יותר מערך שהוא גבוה כמו ה148 אצל אביך. לגבי הערך הנוסף שציינת - HbA1C הוא בעצם מדד לרמת איזון הסוכר בדם בשלושה חודשים שקדמו לבדיקה, 7.2 הוא במקרה הזה ערך תקין ואינו מסוכן בדיוק מהסיבה שהזכרתי קודם. יש כמובן מקום לבדוק האם אביך שומר על תזונה מתאימה והאם הוא נוטל תרופות בצורה מסודרת אבל אין צורך להכביד עליו במגבלות שלא לצורך. אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא.

מנהל פורום גריאטריה