אלבומין בקשישים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/10/2013 | 22:57 | מאת: דידי

שלום רב, רציתי לדעת למה אצל מרבית הקשישים אלבומין נמוך (לעיתים חלבון כללי תקין או ששניהם נמוכים) ומתן העשרות כדוגמת אבקת חלבון לרוב אינן משפרות את המדדים. האם מדובר בבעיות ספיגה?

29/10/2013 | 23:05 | מאת: אילן שפר

דידי שלום הסיבה השכיחה לחלבון נמוך היא בד"כ תזונה לקויה ולאוו דווקא בעיות ספיגה. הפתרון הרצוי הוא בתזונה עשירה בחלבון ורק אם אין ברירה שימוש באבקות למינהן, כדאי לדעת שהגוף סופג טוב יותר רכיבים טבעיים שמקורם במזון ופחות כאשר מדובר בתוספים (גם ויטמינים לדוגמא)

29/10/2013 | 23:58 | מאת: דידי

תודה על התשובה, אני חושבת שהיא בעייתית במידת מה כיוון שבאופן טבעי עקב שינויי טעם וריח קשישים אוכלים פחות, מיותר לציין קשיי לעיסה עקב מחסור בשיניים או בליעה לאחר CVA ,מה גם שפעילים פחות וההוצאה האנרגטית נמוכה יותר - פגשתי מספר לא קטן של קשישים שצורכים כמות מספקת של חלבון מהמזון - יותר מהמומלץ ועדיין סטטוס החלבון בבדיקות דם אינו משתפר לעיתים חלבון כללי תקין ואלבומין נמוך. לפיכך, אני מחפשת מידע או תשובה שישפכו אור על מצבי היפואלבומינמיה בקשישים. תודה

מנהל פורום גריאטריה