דיכאון בגיל 90

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/07/2013 | 14:25 | מאת: נגה

שלום סבי בן 90 אדם בריא בד"כ נוטל תרופה נגד אפילפסיה בלבד, בשבוע וחצי האחרון מדוכא מאוד. עד השבוע וחצי האחרון היה אדם פעיל וחיוני. לאחרונה מתקשה ללכת ומתעייף מאוד, לא מעסיק את עצמו ושוכח הרבה פרטים כמו בני משפחה וכו'. אנחנו דואגים מאוד. מה ביכולתנו לעשות כדי להוציא אותו ממצב זה?

02/07/2013 | 21:01 | מאת: אילן שפר

לא ברור לי ממה שאת מתארת עד כמה "פתאומי" הדיכאון משום שאת גם מציינת שלאחרונה (??) הוא פעיל פחות, סובל מירידה בזיכרון ועוד. הוא אמנם בן 90 אבל הגיל אינו מסביר הכל. אני מציע בשלב ראשון להתייעץ עם רופא המשפחה, לערוך בדיקות דם עדכניות - לא לשכוח רמת ויטמין B12, בלוטת תריס וחומצה פולית ובהמשך להגיע לרופא גיאטר לביצוע הארכה מקיפה.

מנהל פורום גריאטריה