הזיות אצל קשיש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

20/04/2013 | 09:57 | מאת: בת

שלום רב, אבי בן 90, נכנס לפני כשנה לדיור מוגן למחלקה הסיעודית מאחר ויושב על כסא גלגלים. אין לו בעיות משמעותיות בבריאות.סובל מדימנסיה קלה. ניתן לנהל איתו שיחות רגילות, עירני לסביבה . בימים האחרונים הוא סובל מהזיות ,שומע קולות בלילה וחושב שבאים להרוג אותו, כשהוא ער ואני מדברת איתו על זה הוא מחייך ולא מאמין שזה מה שהוא אומר ומתרץ שזה מתוך שינה - כלומר הוא מבין את הסיטואציה.בחודש וחצי האחרונים נתנו לו כדור שינה מסוג בונדרומין וביומיים האחרונים איננו מקבל יותר.האם התופעה ברת חלוף,האם יש סיכוי שזה כתוצאה מהכדור? תודה ובברכה הבת

26/04/2013 | 23:20 | מאת: אילן שפר

ייתכן מאוד שהסיבה היא הכדור, אם כן התופעות האלה אמורות להיפסק עם הפסקה של הכדור, יחד עם זאת את אומרת שהכדור ניתן לו כבר חודש וחצי וההזיות הופיעו רק בימים האחרונים. צריך להמתין ולראות האם המצב יחזור לקדמותו ובהתאם להחליט מה עושים בהמשך.

מנהל פורום גריאטריה