אמא בת שמונים - עצמאית שנראה שנמצאת בדיכאון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/04/2013 | 11:56 | מאת: שושנה

אילן שלום, אמי בת 80 אלמנה סובלת ממספר בעיות רפואיות אך הבעייה שהכי מפריעה לה הוא רעד בידים. ללא חברים אך עם משפחה (ילדים, נכדים) שתומכת בה עוזרת לה בכל הנדרש. מאוד שלילית בתגובותיה, מסרבת להצטרף לפעילויות שונות שמתאימות לגילה(בית קשיש, דיור מוגן) - כמה שילדיה משתדלים לארח אותה לקחת אותה לבלות מדי פעם לא מוקירה תודה וכל הזמן עסוקה בלקטר כמה הילדים רוצים להפטר ממנה. נראה שסובלת מדיכאון על רקע בדידות וגיל. למי לפנות לעזרה ומה ניתן לעשות כדי לעזור לה להנות מחייה ולהעז להצטרף לפעילויות שונות.

02/04/2013 | 09:49 | מאת: אילן שפר

שושנה שלום כדאי להתחיל באבחון אצל גריאטר וטיפול בהתאם - בדיכאון לדוגמא. יחד עם זאת את מתארת התנהגות שהיא כנראה לא חדשה ובכנות הסיכוי שתשתנה בגיל 80 היא נמוכה מאוד עם כל הרצון הטוב שלך ושל שאר המשפחה.

מנהל פורום גריאטריה