אמא בת 82 -שאלה על מצבה הבריאותי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/01/2013 | 18:49 | מאת: מיכאל11

שלום רב, אמא שלי בת 82 , עצמאית וגרה לבד בביתה, מבחינה רפואית מאוזנת בתרופות ללחץ דם וקולסטרול. המקרה שאני רוצה לברר הוא שכבר פעמיים בהפרש של כ 7 חודשים, אמא נכנסה למצב אפאטי, בילבול גדול, איבוד זיכרון וגם בריחה של שתןועוד.לאחר אשפוז התברר שבפעם הראשונה הייתה דלקת בשתן ובפעם השניה לפני חודש דלקת ברגל cellulitis מלווה בחום סביב 38.5 . אמא מאוד מודאגת שזה יקרה לה שוב , לאבד שליטה טוטאלית ורוצה לדעת מה ניתן לעשות \לבדוק בכדי למנוע מצב זה.כמובן שהיא לא זוכרת כלום מהימים הללו שזה קרה לה. תודה רבה, הבן הדואג והמטפל.

25/01/2013 | 09:00 | מאת: אילן שפר

מיכאל שלום מחלות ודלקות, בעיקר כשהן מלוות בחום אצל אנשים קשישים עלולות לגרום בדיוק למצב שתארת: בלבול או אפטיה עם או בלי איבוד שליטה על סוגרים.לא מדובר על מחלה בפני עצמה אלה מצבים נלווים לדלקות שתן, ריאה וכדומה. המצבים האלה הפיכים וחולפים ברגע שהמחלה הבסיסית מטופלת ואינם מצביעים על איזשהי הדרדרות במצבה הכללי או בבריאותה של אימך. חשוב כמובן להיבדק מיד עם הופעת סימנים כמו שתארת ולקבל טיפול מתאים. באשר למניעה - אם לדוגמא אימך סובלת מדלקות חוזרות בשתן, כדאי להתייעץ עם אורולוג מה ניתן לעשות, אם מדובר בצלוליטיס שחוזרת יש מקרים בהם ניתנת אנטיביוטיקה למניעה וכדומה, במקרה של דלקות ריאה חוזרות - חיסונים מתאימים ועוד.(בקיצור להשאר בריאים....)

13/03/2013 | 14:55 | מאת: שושי

<p>שלום לך מיכאל. ממליצה לך שאמא בגלל איבוד הזכרון לגשת לרפא מקצועי גריאטר. אמא זכאית לגמלת סיעוד. </p>

מנהל פורום גריאטריה