גודש ריאתי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/02/2009 | 15:45 | מאת: רינה

אימי בת 84 סובלת מפרפורים בלב ויש לה קוצב לב. היא עברה ניתוח ברגל לפני עשרה ימים בגלל שבר. ביום שישי אובחן אצלה גודש ריאתי. הרופאים נתנו לה פוסיד להורדת הנוזלים וכן אסור לה לשתות הרבה מים, נותנים לה חמצן. השאלה שלי אם התופעה הפיכה ומה עוד אפשר לעשות. בתודה מראש

17/02/2009 | 19:55 | מאת: אילן שפר

רינה שלום גודש ריאתי יכול להיות ארוע נקודתי ("אקוטי" הוא הביטוי המקובל) והפיך, גודש ריאתי הוא לדוגמא סימפטום למחלה כרונית כמו אי ספיקת לב , מתן חמצן ופוסיד, תחילה דרך הוריד ובהמשך בכדורים ייצב בדרך כלל את מצבו של החולה.

מנהל פורום גריאטריה