קיו 10

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/02/2009 | 18:37 | מאת: אבי

ד.נ. האם יש הוכחות לתועלתו של התוסף קיו 10 לגילאי 70+, כאשר נוטלים אותו לצורך מניעת מחלות כלשהן? האם רצוי ליטול אותו בגיל זה? האם התשובה מותנית בתנאים כלשהם? תודה. אבי

12/02/2009 | 19:41 | מאת: אילן שפר

אבי שלום קו-אנזים Q10, הוא חומר נוגד תהליכי חימצון - אנטי-אוקסידנט שמסייע לגוף ל"הלחם "ברדיקלים חופשיים - מולקולות שמחמצנות תאי גוף שונים, וגורמות להזדקנותם ולמותם, q10 נמצא בין היתר בבשר ודגים. נכון להיום, יעילות החומרים נוגדי החמצון כנראה אינה מוטלת בספק, יחד עם זאת סקירה מהירה של המחלות או המצבים הרפואיים השונים ש q10 אמור להשפיע עליהם היא ארוכה מאוד!! האם הוא אכן יעיל לכל כך הרבה דברים? האם הכמות שאותה מקבלים בתזונה רגילה מספיקה? האם הוא יעיל בגיל המבוגר? יעיל יותר מנוגדי חמצון אחרים? הרבה סימני שאלה, אין לכל השאלות האלה תשובה חד משמעית,הדעות הן לכאן ולכאן ובהתאם המלצות לשימוש.

מנהל פורום גריאטריה