הזיות אצל קשיש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/10/2012 | 21:39 | מאת: נכדה

שלום, סבתא שלי היא בת 85 חולת לב וסוכרתית אך מאוד צלולה בדעתה . לאחרונה היא טוענת שהיא רואה דמויות בטלוויזיה שפונות אליה ומדברות איתה וכל פעם היא מעבירה ערוץ היא טוענת שהאנשים שמופיעים שם מדברים איתה ופונים אליה ישירות. היא גם אומרת שהם פונים אליה רק כשהיא לבד ולא כמישהו נמצא לידה, היא ממש הוזה דברים שלא קיימים.היא גם מרבה בבכי כל הזמן וטוענת שזה מאוד מציק לה שהאנשים בטלוויזיה מצלמים אותה. כשהתייעצנו עם הרופא המטפל שלה הוא המליץ לתת לה תרופה בשם ציפראמיל 20 מ"ג אנחנו מעט חוששים עקב גילה. האם אכן מומלץ לתת לה תרופה זו או שיש טיפול אחר יותר יעיל עבורה...או בכלל מה עושים במצב כזה? אשמח אם תוכלו לעזור לי!!

18/10/2012 | 18:28 | מאת: אילן שפר

לנכדה שלום הזיות הראיה והשמיעה שאת מתארת עלולות לנבוע מסיבות שונות שיש כמובן צורך לבדוק אותן. הן עלולות לנבוע מטיפול תרופתי, ליקוי בפעילות בלוטת התריס, מחלות זיהומיות, דמנציה ועוד. צריך כמובן לבדוק את כל האפשרויות האלה כדאי להגיע לסיבה לאותן הזיות. הציפראמיל היא תרופה אנטידכאונית ולאוו דוקא מיועדת לטיפול בהזיות. אני מניח שסבתך מרבה לבכות משום שההזיות האלה מפחידות אותה ולא בגלל דכאון אבל זוהי רק הנחה וכאמור יש צורך לבצע לסבתך הערכה גריאטרית כוללת ובדיקות מתאימות.

23/10/2012 | 22:15 | מאת: נכדה

שלום, בהמשך לפנייתי אליכם החלטנו לקחת יעוץ וטיפול של רופא גריאטרי אך סבתי מסרבת בכל תוקף לראות את הרופא היא טוענת שהכל בסדר אצלה ושהיא לא מוכנה שאף רופא יבדוק אותה ניסנו להסביר לה כי מדובר בבדיקה שגרתית לכל דבר...היא סרבה בכל תוקף היא טוענת שאנחנו כל הזמן חושבים שהיא השתגעה אבל היא לא ולכן היא לא מוכנה שאף רופא יבדוק אותה.אנחנו מסבירים לה שזה לא מה שאנחנו חושבים ורק מבקשים שרופא יבדוק אותה ושהיא תספר לו את כל מה שהיא "רואה" כביכול והיא מגיבה בתוקפנות יתרה וטוענת שאף רופא לא יבוא אליה אחרת היא תסלק אותו! אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות? איך אנחנו יכולים לעזור לה במצב כזה...ככל שעוברים הימים המצב לא משתפר להיפך היא לא מפסיקה לדבר על זה שהדמויות בטלויזיה מדברים אליה,צוחקים עליה,מרחמים עליה וכו'...בבקשה אשמח לקבל עצה כיצד לפעול במצב כזה!

מנהל פורום גריאטריה