שאלה לגבי בעיית שיקום + פנימית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/05/2012 | 00:31 | מאת: דידי

שלום, אימי בת 74 אושפזה לפני 3 שבועות בבית חולים בצפון בשל המוגלובין נמוך 7, על מנת לעשות סדרת בדיקות מקיפה. במהלך שהייתה בבי"ח היא נפלה ושברה את עצם הירך. בניתוח שנעשה מיידית הכניסו לה פלטינה. כיום, היא כבר שבועיים לאחר הניתוח, במצב סיעודי לגמרי (חיתול וקטטר), ההמוגלובין ירד כבר ל-6 ונתנו לה כבר 3 מנות דם. יש לה עוד הרבה מחלות ברקע: מסתם מלאכותי בלב, סוכרת, לחץ דם ואפילפסיה. אחד האבחונים הוא שככל הנראה נוצרה גם בעיה בכליות. במהלך השבועיים מאז הניתוח אנו מרגישים שבבית החולים לא כ"כ יודעים איך לטפל בכל הבעיות יחד ומעבירים אותה בין המחלקות: אורטופדיה, פנימית וכעת בשיקום ואף אחד לא באמת מצא את הסיבה לבעיית ההמוגלובין שמחמירה. עליי לציין שאימי צלולה, מתפקדת היטב ולפני שאושפזה תיפקדה בבית כרגיל. כעת אנו מרגישים שהיא דועכת ובחוסר טיפול נאות - מצבה רק ידרדר. אנו ממש חסרי אונים והיינו רוצים לדעת באיזה מקום ובאיזו מסגרת אפשר לקבל טיפול מסור ומשולב של כל הגורמים - טיפול בבעיית ההמוגלובין ושיקום לאחר ניתוח הרגל. כל פתרון אפשרי יתקבל בברכה, כולל טיפול באופן פרטי במקום שמתאים לכך. תודה!

06/05/2012 | 23:44 | מאת: אילן שפר

דידי שלום המצב הרפואי שאתה מתאר מורכב מכדי לענות עליו במסגרת הפורום. לכאורה אתה מציין שהיא כן עברה ברורים שונים וכן קיימת אבחנה משוערת לאנמיה שהתפתחה אצלה. גם המחלקות שבהן היא אושפזה רלבנטיות למצב שאתה מתאר, צריך גם לקחת בחשבון ששלושה שבועות הן תקופה קצרה יחסית בהתחשב בכל מה שהיא עברה ולעיתים ברורים רפואיים נמשכים הרבה יותר מזה. ייתכן ויש כאן מקום לקבל יעוץ של רופא גריאטר שיוכל לתת חוות דעת כוללנית לגבי מצבה.

21/05/2012 | 10:49 | מאת: אדווה

להתייעץ לגבי רשלנות רפואית. בואי נקווה שזה לא יגיע למצב כזה חס וחלילה אבל רק כדי להיות על הצד הבטוח תשאלי מומחה בתחום שיגיד מה הוא חושב. http://bit.ly/J7YmS5 מצרפת לינק עם מידע בנושא מאתר עו"ד. רק בריאות!

מנהל פורום גריאטריה