אשה בת 70 מתפקדת כשרוצה...

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/05/2012 | 12:57 | מאת: בני

שלום, שאלתי מורכבת. אמי בת 70 אלמנת צה"ל 26 שנה. במשך 26 נמצאת בדיכאון מינורי ממעטת לצאת מהבית בעלת חוג חברתי מצומצם ביותר, אינה מקיימת קשרים חברתיים כמעט וכשמקיימת מנתקת מהר. לא עובדת כבר כ-30 שנה. כיום נראה כי כל הקיום והתפקוד שלה תלוי בי ובטיפול בבנותי התינוקות. היא מכחישה את היותה בדכאון, טוענת שיש לה "חברות" אלא שמדובר באמירות שאין בהן ממש. במהלך השנים ניסיתי לרשום אותה לקורסים, לעודד אותה להשתמש באינטרנט, היא היתה הרבה שנים בטיפול פסיכולוגי אך דבר לא משתנה. היום היא "מצדיקה" את התנהגותה בעובדה שהיא זקנה ובת 70 ולמרות זאת אין לה כל בעיה קוגניטיבית והיא יחסית בריאה ומתפקדת פיזית היטב. הנטל הופך להיות קשה מאוד. מה עושים? תודה מראש

06/05/2012 | 23:31 | מאת: אילן שפר

בני שלום כדאי לדעתי להפריד בין שתי שאלות: האחת האם ניתן לעזור לאימך מבחינת הדכאון והבדידות החברתית והשניה, מה עושים עם התלות שהיא פיתחה בך ובבנותיך. בעניין השאלה הראשונה הרי שאתה מתאר התנהגות או מצב שנמשכים כבר 30 שנה!! הסיכוי שפני הדברים ישתנו כאשר האדם עצמו מתכחש להם ואינו מעוניין לשנותם הם אפסיים. הרצון שלך ל"הפעיל" את אימך הוא כנראה רק שלך ולא שלה, גם אם כוונותיך טובות מתוך דאגה לאימך, הנסיון הזה נועד לכשלון ולו מהסיבה הפשוטה שהתנאי הראשון בכל טיפול הוא שהמטופל עצמו ישתף פעולה וזה כנראה לא המקרה. באשר לענין התלות (אם הבנתי נכון) אני מציע שדווקא אתה תפנה לקבלת יעוץ מקצועי כיצד להתמודד עם התלות הזאת ומה תהיה הדרך הנכונה להציב לאימך גבולות כדי שהתלות הזאת תצטמצם.

מנהל פורום גריאטריה