דמנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/03/2012 | 13:23 | מאת: NANOSH

היי קרוב משפחה שלי בן 70+ סבל מזה יותר מ10 שנים מכל מיני בעיות של דופק לא סדיר בכלל , ופעם בשנה או שנתיים היה מאושפז על מנת לטפל ואולי להוסיף תרופות על מנת לסדר לו את הקצב, גם היו לו לפעמים בעיית הצטברות נוזלים בריאות בגלל אותה סיבה..(זה רקע קטן) לפני כ 3 חודשים המצב שלו התחיל להחמיר קצת מיום ליום עד שהגיע למצב של כמעט חנק כשהוא יושן , הבטן, הרגליים שלו התנפחו .. היה קם בבוקר עם הפנים כמו כדורסל מרוב שהתנפחו .. עבר כמה בדיקות אבל שעד שבא התור שלו המצב הוסיף להחמיר. לפני שבועיים הלך לבדיקת קרדיולוג ואז הם אשפזו אותו בבית החולים ואז הודיעו לנו בשורה מרה שהלב כמעט ולא עובד בכלל יעני 0% ויש לו הרבה הצטברות נוזלים בריאות וכו' ובזה טפלו בתרופות אחר כך השתילו לו קוצב בתקווה שיעזור ואכן עזר ליומיים בלבד ועוד פעם הדרדר המצב אז החליטו לעשות לו אמבלציה.. את הצנתור הזה עבר בהצלחה וזה כמה ימים שלאחר הקצב ולחץ הדם סדירים מאוד עכשיו לבעיה הכי רצינית מכל זה , אנו לפעמים שמנו לב שהוא מבלבל קצת או שוכח או חוזר על אותו סיפור או משפט יותר מפעם אחת , אבל באשפוז האחרון זה החמיר קצת ולפני שבצעו לו האמבילציה עשו לו בדיקה למוח והתברר שהוא סובל מדמנציה .. אבל מאז הצנתור ההוא המצב החמיר והוסיף להיות יותר ויותר קשה , הוא הפך כמעט למנותק מכל האמת , כבר מבלבל כמעט כל הזמן בין אנשים , מקומות,וזמן !!!!!! לפי הנירולוג יש טיפת אור שהמצב יחזור לקדמתו לפני כניסתו לבית החולים , ז"א לפני הידרדרות המצב וזאת לאחר שישוחרר הביתה אני הבנתי שבעיית לב כזאת אכן סיבה מצדיקה לדמנציה בגלל אי אספקת דם או חמצן לתאי המוח , אבל השאלה האם ייתכן שבזמן הניתוח עצמו האמבילציה גרמו לנזק נוסף כי מאז המצב הדרדר פתאום בצורה מוזרה מיום לאחר ולא בצורה הדרגתית סליחה על אורך ההודעה ומקווה הסבר מפורט

20/03/2012 | 15:21 | מאת: אילן שפר

המצב שאת מתארת מורכב מכדי לענות עליו במסגרת הפורום, אני מציע שתפנו עם קרוב המשפחה להערכה כללית של גריאטר.

מנהל פורום גריאטריה