חידושים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/03/2012 | 13:23 | מאת: ליאה

שלום רב, אני מטפלת באמי בת 89 תשושת נפש וחולת אלצהיימר. איננה מקבלת כל תרופה מלבד לאיזון לחץ הדם. ושאלתי היא האם יש היום תרופה שיכולה לעזור לה בהתמודדותה עם פחדיה בעולמה הסגור עם עצמה בתוך עצמה? האם יש איזה עזרה פסיכיאטרית שמתאפשר לתת לה שיעלה לה את כוחות הנפש? מודה מראש על תשובתך ליאה

03/03/2012 | 22:58 | מאת: אילן שפר

ליאה שלום האם אימך טופלה בעבר בתרופות למחלת האלצהיימר (אקסלון, אסנטה, אביקסה??) באיזו דרגת חומרה מחלתה? האם היא מתקשרת עם הסביבה? האם היא מגיעה למרכז יום או מועדון כלשהו? את מציינת פחדים, מה הביטוי שאת רואה אצלה לפחדים? אין תרופה להתמודדות עם פחד אלא לביטויים ספיצפיים יותר: חרדה, דיכאון, הפרעות התנהגות, לא כלכך ברור למה כוונתך וכאמור חסרים פרטים כדי לתת לך תשובה מדוייקת יותר.

מנהל פורום גריאטריה