הפרעות בשינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/02/2012 | 08:40 | מאת: נאווה

שלום. אבי סובל מזה כשנה מדמנציה מתקדמת. בארבעת החודשים האחרונים הפך לסיעודי לגמרי. נוטל תרופות לסוכר, וללחץ דם. בחודש האחרון מתעורר כ-4-5 פעמים בלילה, מבקש לקום מהמיטה, ועיר שעות רבות בלילה.יצויין שזו תופעה חדשה לגמרי. גם טרם מחלתו לא סבל מבעיות בשינה. אנחנו מצויים במעקב רפואי צמוד וניתנו לו בונדורמין לשינה ומודל. רופא המשפחה טוען שאין מה לעשות...האמנם? המטפל המסור, אבא ואנחנו מאוד במצוקה.למי כדאי לפנות? תודה.

07/02/2012 | 12:21 | מאת: אילן שפר

נאווה שלום הפרעות שינה עלולות לנבוע מגורמים שונים:כאבים(כאב בטן לדוגמא בגלל עצירות),חלומות/ סיוטים,תרופות (לכולסטרול או ללחץ דם לדוגמא),תנועות לא רצוניות (פרקינסון), התכוצות שרירים, אפילו אנמיה עלולה לגרום להפרעות שינה. לעיתים זה חלק מדמנציה מתקדמת. קיימים טיפולים מתאימים יותר מאשר בונדורמין ומודל. אני מציע שתפני עם אביך להערכה גריאטרית כדי לנסות למצוא את הגורם להפרעות השינה ולטפל בהן.

08/02/2012 | 19:06 | מאת: נאווה

מנהל פורום גריאטריה