עזרה בשאלה בבקשה.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/01/2012 | 21:11 | מאת: oz

שלום רב, אשמח אם תועילו לעזור לי בשאלה חשובה. סבתי בת 79 במהלך מחצית השנה האחרונה היא מתלוננת כי היא רואה נמלים ג'וקים בכל הבית הולכים על כל מקום. סבתי במקורה מאובחנת כסובלת מבעיה של פגיעה ברשתית, אך ראיתה טובה יחסית מעט לקויה. הלכנו להרבה מומחים ואנשים לצורך אבחון ונאמר לנו כי הם לא ממליצים לנתחה בשלב זה כיוון שאין הרעב בראייתה ושהניתוח מסוכן ועלול לגרום לעיוורון שכן הם מעדיפים לנתח רק המידה וראייתה תדרדר. היא עשתה CT ראש כיוון שהיא מושתלת קוצב לב ואין באפשרותה לעשות MRI . אין לה בעיות זכרון לרוב או בעות של דכאונות אך בחצי השנה האחרונה הורע מצבה בשל התופעות הללו היא אומרת שהיא מרגישה ש"הג'וקים והנמלים הרסו את חייה". תוצאות ה-CT היו תקינות למעט ממצא של גוש סידני ישן בראש. הנוריולוג נתן לה תרופה נגד דמנציה כדי שתמנע ממנה את הצורך בלהסתכל על מה שלדעתה היא רואה בכל מקום. אני באמת עובדת עצות בעניין זה ומאוד רוצה לעזור לה אני לא יודעת אם הבעייה יכולה לנבוע מהיותה דמנטית..? אשמח לעזרתך בעניין ובאילו כלים אבחוניים\מקצועיים אוכל עוד להעזר. בתודה גדולה. oz

14/01/2012 | 11:45 | מאת: אילן שפר

oz שלום) ראיית ג'וקים ונמלים בבית (או כל חיה או בני אדם אפילו)שלא באמת נמצאים שם, יכולה להתאים למה שנקרא "הזיות ראיה" (הלוצינציות), היא תופעה שאכן יכולה לנבוע (בין היתר) מדמנציה (אני מבין מהמכתב שראיית הנמלים והג'וקים לא נובעת מבעיה בראיה), במקרה הזה הטיפול הוא אכן תרופתי, זה אינו טיפול "נגד דמנציה" משום שדמנציה אינה ניתנת לריפוי אלא רק להאטה של התהליך ו/או מניעת תופעות נלוות כמו הלצינציות לדוגמא.אני מניח שאם הנוירולוג קבע שמדובר בדמנציה, הוא עשה זאת לאחר בדיקה מתאימה תוך שימוש במה שאת קוראת כלים אבחוניים שהם בעיקר מבחני זיכרון, שיפוט, תפקוד וכדומה. אני חושב שההערכה גריאטרית כוללת יכולה לחדד את הבעיה ואני מציע שתפני עם סבתך לגריאטר לצורך העניין.

מנהל פורום גריאטריה