אמא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/10/2011 | 06:35 | מאת: יעל מימון

אמא בת74 לפי תעודת זהות.אך בת 69.5לפי חישובינו בנותיה(8במספר)(כי בזמנו עלו לארץ עם תעודות זהות מפוברקות.אמא עד שנת 2009כולל הייתה בריאה כשור!מעולם לא נטלה כדור אף לא ביקרה במרפאה.וב2009 החליקה קיבלה מכה ומאז הכל השתבש.בעיות עצמות מפרקים-הובילו לאישפוזים וכרגע היא נוטלת 5מיליגרם פרדינזון,1 ציפרלקס,15 טיפות די,בי 12 מתחת ללשוןופחות או יותר מתפקדת עם עזרה של מטפלת.כעת החלו בעיות עם הקיבה עצירויות ממושכות ולא נעימות כלל ולפני יומיים בערב חג סוכות החל לתקוף אותה כאב חדש וחד בגב התחתון. (שלי מהצד ממש הזכיר לי את צירי הלידה שעברתי בעת לידתי).הכאב היה בהפסקות וכשבא היה חדדדדד!!!וכואב מאוד!אמא התפתלה מכאבים.הזמנו רופא שנתן לה זריקת אביטרן וכדור אסיבאל וואליום מתחת ללשון שעזר כ24 שעות ואז מידי פעם הכאב הזה מפתיע ובמיוחד כששוכבת לנוח.אשמח להדרכה וייעוץ .יעל מימון

15/10/2011 | 15:34 | מאת: אילן שפר

יעל שלום הדבר הבסיסי ביותר לדעתי היא בדיקה רפואית כדי לנסות לאבחן מה מקור הכאב, האם הוא על רקע בעיה אורטופדית בעמוד השדרה? האם נחבלה באזור? האם נפלה? את כותבת שהיא מטופלת בפרדניזון, טיפול בסטרואידים לאורך זמן עלול גם לפגוע בעצמות, ייתכן וזו הסיבה. כדאי לברר גם מה פשר העצירויות, עצירות קשה יכולה להתבטא גם כן בכאבים חזקים ולא רק בקושי ביציאה. הטיפול התרופתי שאימך קיבלה אולי עזר לה זמנית אך כמובן שלא פתר את הבעיה ולכן אני ממליץ כאמור על בדיקה יסודית יותר.

מנהל פורום גריאטריה