ירידה דרסטית של אמא בת 85

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/08/2011 | 17:06 | מאת: דפנה

אמא שלי איבדה את התיאבון בזמן האחרון וירדה 8 ק"ג במשקל. השתילו לה קוצב לב בגלל פרפורים, היא נוטלת את הכדורים: קפטופריל, סימבקור, קומדין, סנטה, סטוכרון, לוריוון, וטיפות עיניים לדמעות, ברזל וכדור ויטמין צנטרום. האם יש פה שילוב שמפריע אחד לשני? או האם זה בגלל הגיל. איך אפשר לעזור כדי שתהיה במשקל תקין? היא לא היתה שמנה קודם ועכשיו היא ממש רזה.

03/08/2011 | 17:46 | מאת: אילן שפר

דפנה שלום ירידה משמעותית במשקל תוך פרק זמן קצר אינה בהכרח בגלל תרופות (כולל אלה שאת מציינת) ולא בגלל גיל. ירידה כזאת במשקל עלולה לנבוע מסיבות שונות שקשורות לדוגמא למערכת העיכול או להבדיל לדכאון. כדי לעזור לאימך צריך בין היתר לבצע בדיקות דם, התייעצות עם רופא גסטרו גם היא יכולה לבוא בחשבון. אני ממליץ בנוסף על הערכה גריאטרית כוללת של אימך.

26/08/2011 | 12:45 | מאת: זיו

גם אני מאד רוצה המלצה על גריאטר/ית טוב/ה, אבל כנראה זה לא אתי המנהל הפורום ימליץ, אבל אולי הם לא יתנגדו שנעביר בינינו שמות של רופאים טובים, ס"הכ זה זכותנו לשאוף לרופא הטוב להורים שלנו. אמנם יש פה מקום לרמאות, אבל זה יותר טוב מכלום. אז אם יש לכם המלצה, בבקשה!

מנהל פורום גריאטריה