בעיית תזונה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

23/07/2011 | 01:39 | מאת: יהודית

ערב טוב: אימי בת 88 מתפקדת, לאחרונה גם שוכחת מעט. עברה פעמיים חסימת מעיים בפעם הראשונה עברה ניתוח חרום לפני כ8 שנים ,לפני כ3 שנים עברה שוב חסימה ועברה טיפול בטיפות למערכת העיכול בבית החולים. בשנה האחרונה איבדה את התיאבון וטוענת שלא טעים לה, מישקלה כעת כ50 קילו מקבלת אנשור ווטמינים, טוענת שבשר אינו טעים לה ואוכלת יותר דגים אבל לא מספיק מה עלי לעשות ולמי לפנות איך לטפל על מנת ששוב ייהיה לה תיאבון,ותעלה במשקל.

23/07/2011 | 10:59 | מאת: אילן שפר

יהודית שלום שינויים / ירידה בתאבון ובחוש הטעם יכולים לנבוע מסיבות שונות: תרופות, דכאון, מצב פה ןשיניים לא תקין,ירידה קוגניטיבית (שכלית)ועוד.לפני שמנסים לטפל כדאי לבדוק מה היא הסיבה האפשרית במקרה הזה, קחי בחשבון שלא תמיד ישנה סיבה ברורה ולעיתים גם תזונה "מצומצמת" יותר מספיקה למרות שלנו היא נראיית מועטה מדי (מה זה לא מספיק?). אין שום רע לדוגמא אם היא אוכלת דגים דווקא ולא בשר. את כותבת שהיא שוקלת 50 ק"ג, כמה היא שקלה קודם? אני מציע לפנות לרופא המטפל: סקירת התרופות שהיא מקבלת, דכאון - כן או לא, ביצוע בדיקות דם כדי לראות האם מדדי התזונה של אימך תקינים או שהיא בתת תזונה, כדאי גם לכלול בבדיקות את תפקוד בלוטת התריס כגורם אפשרי לשינוי. במקביל אפשר לפנות כמובן לדיאטנית (גם היא תזדקק לבדיקות דם עדכניות של אימך).

מנהל פורום גריאטריה