הרדמות בישיבה בכל שעות היום

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/04/2011 | 21:25 | מאת: יפית

דר' שלום רב, אמי -בת 84, אשה די פעילה בדרכ,סובלת מסוכר (2), ומלחץ דם גבוה. מטופלת בשני המקרים,(מטפורמין, אטאקאנד אמלודיפין ונורמלול), כמו כן נוטלת גם אספירין וסימבסטטין לכולסטרול. הבעיה היא שבשניה שהיא מתיישבת על כסא-היא נרדמת,ויכולה לישון כך שעות. אנו מעירים אותה והיא נרדמת שוב. נוצר מצב שהיא רק ישנה. לחץ הדם בסביבות ה 150/55. אבל זה לא קבוע, לפעמים יותר לפעמים פחות. הרופאה רשמה ויטמין בי-12, אבל ללא הועיל.שאלתי היא האם זה יכול לנבוע מבעייה בלב?מבעיית הסוכר? ואם כן-אילו בדיקות עלינו לבצע?היא בצעה בדיקות דם כלליות והרופאה לא מצאה משהו חריג.אין לה דמנציה , אבל סובלת מירידה חדה בשמיעה בשנתיים האחרונות. זה פשוט מצב חסר אונים. תודה רבה. גבהה 168,ומשקלה 83

03/05/2011 | 12:52 | מאת: אילן שפר

יפית שלום התופעה שאת מתארת לא אמורה לנבוע ממחלות לב ולא מסוכר אלא אם רמות הסוכר שלה נמוכות מאוד, לא כתבת אם היא נוטלת כדורי שינה או הרגעה? מה סדר היום שלה? האם השינוי הוא פתאומי או הדרגתי? האם נבדק דכאון? להערכתי כדאי שתעבור הערכה גריאטרית מקיפה.

מנהל פורום גריאטריה