אקלסטה לזקנה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/03/2011 | 19:05 | מאת: שרה

אמי בת 89 מרותקת לכסא גלגלים ומתהלכת קצת בעזרת הליכון אמות ובהשגחתי הצמודה. בערך לפני שנתיים קבלה אקלסטה והיום האנדוגרינולוגית ממליצה לתת לה שוב אקלסטה.יש לה אוסטיאופורוסיס משמעותי. מה דעתך האם התועלת גדולה על הנזקים/תופעות לוואי הקשורות בתרופה. אני מטפלת בה ולאור הניידות המוגבלת שלה מתלבטת אם כדאי?

08/03/2011 | 21:50 | מאת: אילן שפר

שרה שלום את כותבת שאימך קיבלה אקלסטה בעבר, אני מניח שאז לא היו תופעות לוואי משמעותיות(בד"כ אם יש מדובר בחום וכאבי שרירים- עוברים תוך מספר ימים עם טיפול באקמול), אחרת כנראה הרופאה לא הייתה ממליצה לתת לה שוב.גם אם הניידות של אימך מוגבלת עדיין עלולים להיות שברים ספונטניים (לא כתוצאה מנפילה), אני לפחות לא יודע על מניעה לתת את התרופה.

מנהל פורום גריאטריה