בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/11/2010 | 10:40 | מאת: אורנה

שלום, אימי בת 78 נמצאת במוסד סיעודי, אחרי מספר אירועים מוחיים, סובלת מדמנציה.לאחרונה יש לה בעיות בבליעה וכמעט אינה אוכלת.לקחנו אותה מס' פעמים לרופא אף אוזן גרון וגם לאחרונה אושפזה ונלקחה גם לרופא אא"ג בבית החולים. לא מצאו כלום.במוסד בו היא נמצאת טוענים שזה מצב פסיכולוגי שזה בגלל בעיה במח או שפשוט אינה רוצה לאכול בגלל דכאון או ש"הרימה ידיים"ולא רוצה לחיות. הם שוקלים לשים לה זונדה.בבית החולים ייעצו לנו לקחת אותה לקלינאית תקשורת אולי תעלה על בעיית הבליעה, מכיוון שיכול להיות שיש לה משהו בוושט או שיש בעיה במעבר האוכל לקיבה. היא כל הזמן מחזיקה את הגרון ואומרת שכואב לה ולא יודעים מה יש לה, כי גם קשה להבין ממנה ואינה משתפת לגמרי פעולה.אשמח לשמוע דעתך.הנושא מטריד את מנוחתנו.תודה.

28/11/2010 | 14:13 | מאת: אילן שפר

אורנה שלום סרוב לאכול או הפסקת אכילה עלולים לקרות אצל חולים הסובלים מדמנציה בשלבים מתקדמים, הסיבה הנעוצה במחלה עצמה ולא בהכרח בבעיה פיזיולוגית של בליעה, זה גם בעצם ההסבר שקיבלתם מרופאי המוסד ולכן הם מוצאים לנכון להאכילה באמצעות זונדה. בדיקה אצל קלינאית תקשורת היא אפשרות אולם אני מניח שרופא אף אוזן גרון היה עולה על בעיה שקשורה לבעיית בליעה. קלינאית תקשורת לא תוכל לאבחן בעיה בושט עצמה או במעבר לקיבה, יחד עם זאת אולי היא תוכל לייעץ לכם האם ואיך ניתן בכל זאת להאכיל את אימך דרך הפה. העובדה שאימך מחזיקה את הגרון ואומרת שכואב לה לא בהכרח אומרת שאכן כואב לה בגרוןומשום כך אינה אוכלת.

מנהל פורום גריאטריה