סבי הקשיש זקוק למגע, מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/10/2010 | 00:23 | מאת: לילי

שלום רב, סבי התאלמן לפני כשנה, הוא בן 80+ וסובל מפרקינסון וכן יש לו קטטר. מאז שהתאלמנה סבתי מספר פעמים סבי "שם יד" על המטפלת מביטוח לאומי. היא אינה רוחצת אותו אלא גבר, ובכל זאת, בהזדמנות מה הוא הניח יד על ברכי המטפלת. המטפלת התחלפה מספר פעמים.ולאחר זמן מה עם המטפלת החדשה הוא מניח יד. סבי הוא אדם מלומד מאוד, מעולם לא פגע באיש ואך הוא מתבייש מאוד לספר מדוע עוזבות המטפלות. רק לאחרונה נודע הדבר. אימי כועסת עליו מאוד, גם בגלל סבתי המנוחה וזכרונה, אבל גם מנסה לדכא את החשק או הצורך במגע על ידי שהיא דורשת ממנו לשלוט בעצמו כי "הוא אינו חיה" וגם מאיימת שלא יבואו מטפלות ושהיא לא תעשה הכל לבד. אני לעומתה חושבת שזה צורך טבעי, ושחשוב לטפח אותו כדי לאפשר לסבי חיים טובים יותא ושצריך לחשוב על פתרון. הבעיה היא שאני לא יודעת מה הפתרונות שמציעים בדרכ לקשישים במצבו הוא גר בבית ולא מוכן לעבור לבית אבות ובשעות הבוקר הוא קופא בגלל הפרקינסון ואי אפשר לקחת אותו למועדון יום. מה גם ששני אלו לא מחייבים פתרון בנושא הצורך במגע, מיני או לא מיני... מה לעשות?

24/10/2010 | 21:23 | מאת: אילן שפר

לילי שלום אכן נושא "רגיש", דעתי כדעתך, לצורך במגע אין גיל והוא לגמרי לגיטימי וטבעי בכל גיל ובכל מצב, יחד עם זאת דווקא התגובה של אימך היא השכיחה יותר מהרבה סיבות ובעיקר כי הנושא של מין ומיניות עדיין מביך אנשים ובפרט כשמדובר בגיל המבוגר ובוודאי כשמדובר באלמנים או אלמנות במצבי בריאות שונים. פתרון הבעיה כפי שאת קוראת לה בוודאי לא יהיה בבית אבות או במועדון, אין גם לצערי ממש פתרונות מקובלים וצריך להיות כנראה קצת יצירתיים במציאת פתרון לסבך, אני כן מציע שתפני לפורום של מין וסקסולוגיה באתר מוטק'ה, שהוא פורטל אינטרנט המיועד לבני הגיל השלישי, זה אמנם אינו פורום יחודי לאנשים בגילו של סבך אבל אני מקווה שמנהלי הפורום שהם סקסולוגים בעלי נסיון יוכלו לתת לך איזשהם רעיונות בנושא, זה הלינק של הפורום http://www.motke.co.il/SelectedHealthForum.aspx?ForumID=19 בהצלחה.

מנהל פורום גריאטריה