אובדן תחושה ברגליים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/10/2008 | 21:05 | מאת: יוסי

אמי בת 79 ולאחרונה מתלוננת על אובדן תחושה באצבעות כפות הרגליים ותחושת לחץ והתנפחות בשרירי שוקי הרגליים. כתוצאה מכך קשה לה ללכת בהמלצת הרופא נבדקה רמת ה B12 ונמצאה תקינה מותר לציין שאמי משתמשת מזה שנים בגלולות למניעת דיכאון עקב נכות "נפגעי הנאצים" בשנה האחרונה החלה להשתמש בקומודין בהמלצת הרופאים עקב הפרעות בפעולת הלב. אודה לעזרתכם לאילו מומחים יש לפנות כדי לזהות את סיבת כאבייה ואופן הטיפול בכך.

31/10/2008 | 23:36 | מאת: אילן שפר

יוסי שלום התחום הרפואי הנוגע לתחושה (או העדר תחושה) הוא נוירולגיה ובהתאם המומחה המתבקש הוא נוירולוג, יחד עם זאת אתה מציין גם כאבים, נפיחות ברגליים ( שבין היתר עלולה להגרם מטיפולים תרופתיים מסויימים)וקושי בהליכה. היות שכנראה מדובר במספר תחומים, אני דווקא הייתי מציע להגיע תחילה לגריאטר שמתאים יותר לבדיקה כוללנית של קשישים. כל טוב והרבה בריאות

06/01/2009 | 23:11 | מאת: רחלי

אמי גם יש לה חוסר תחושה באצבעות הרגליים ובכף הרגל רגליים נפוחות אותה תופעה ולכן הרופא האורתופד המליץ לה לעבור ניתוח גב הרופא בבית חולים אמר לנו שאם לא תעבור ניתוח גב המצב שלה יחמיר ותחוסר התחושה יעבור למקומות אחרים בגוף ובעוד חצי שנה תשב בכסא גלגלים אמי עברה לפני שבוע ניתוח גב ואני מקווה שתחלים מהר ותקום מהר על הרגליים.

מנהל פורום גריאטריה