שאלה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/07/2010 | 23:01 | מאת: ג

שלום, רציתי בבקשה לשאול בקשר לקשישה בת 80 שסובלת מאלצהיימר קשה. לאחרונה הלשון שלה תמיד מגולגל אחורה באופן קבוע. מה עלול לגרום לכך? תודה.

05/08/2010 | 00:37 | מאת: אילן שפר

שלום איני יודע על קשר ישיר בין מחלת האלצהיימר ללשון המגולגלת - האם ממש מגולגלת או מעוותת? - גדולה,נפוחה, שינתה צבע? האם היא מצליחה לשתות או לאכול או שאינה מצליחה לבלוע? זה יכול להיות ביטוי לאיזשהי פגיעה מוטורית (חולשת שרירים) כתוצאה מארוע מוחי לדוגמא או חוסר בויטמינים בגלל תזונה לקויה.אני מציע כמובן שהיא תיבדק ע"י רופא אלא אם כן אין לגלגול הזה שום השפעה על האכילה או הנשימה.

מנהל פורום גריאטריה