הזיות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/05/2010 | 21:20 | מאת: פרידה

אבי חולה פרקינסון החלו אצלו הזיות זה כולל מחשבות הזויות וגם בפועל רואה דברים או אנשים בבית. למשל מנסה לקום מהכסא כאשר הוא לא יכול לעשות את זה לבד וכששואלים אותו למה הוא נותן תשובות שונות למשל שהוא מנסה לפתח שרירי בתן או שהוא מנסה להשתעל. מה יכול לגרום לכך יש לציין שהפרקינסון החמיר לאחרונה ןהיום לא הצליח להגיע עם הכך לפה. האם יתכן שאחד התרופות עושה את זה אבל לא שינינו כלום להפך הוספנוכדור שינה שאמור להוריד הזיות

27/05/2010 | 20:27 | מאת: אילן שפר

פרידה שלום פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית (מתקדמת) ולכן עלולה להיות החמרה בסימני המחלה למרות הטיפול התרופתי, בנוסף אחוז גבוה של חולי פרקינסון סובלים גם מדמנציה וההזיות שאת מתארת יכולות להיות הביטוי לכך אצל אביך. תרופות לפרקינסון כמו דופיקר לדוגמא עלולות גם הן במינונים מסויימים לגרום להזיות. לגבי הכדור שהוספתם, אני לא יודע איזה כדור אבל בעקרון כדורי שינה לא נועדו לטפל בבעיית ההזיות, הרי ההזיות הן גם או בעיקר במשך היום.יתרה מזאת כדורי שינה עלולים לפגוע בערנות של אביך, אם לא מדובר בכדור שינה אלא כדור אנטיפסיכוטי (ריספירדל, סרוקאוול, זיפרקסיה) הרי שטיפול כזה גם הוא עלול לפגוע במוטוריקה של אביך ולהחמיר את המוגבלות שלו, כפי שתארת. אני ממליץ כמובן לפנות לנוירולוג או לגריאטר שמטפל באביך ולעדכן אותו. הטיפול במקרים כמו שאת מתארת הוא קשה ובעייתי מאוד וצריך לקחת בחשבון שבשלב מסויים לא ניתן לתת מענה לכל התפתחות שקוריית עם התקדמות המחלה.

מנהל פורום גריאטריה