מה לברר ?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/05/2010 | 22:35 | מאת: נריה

חמותי, בת 90, שנה וחצי אחרי כריתת ושט בעקבות סרטן, כשהיא הולכת מרגישה דפיקות לב חזקות שמפריעות לה ללכת ולנשום. עשתה מיפוי לב במנוחה והכל תקין.באופן כללי מתקשה מאוד לאכול ,חלשה מאוד ויורדת במשקל . מה כדאי לבדוק כדי לברר מה הבעיה ?

15/05/2010 | 23:15 | מאת: אילן שפר

נריה שלום את מתארת שתי תופעות שאולי יש קשר ביניהן ואולי לא. בדיקה פשוטה ובסיסית עבור שתי התופעות אליה היא ספירת דם כדי לבדוק את רמת ההמוגלובין שלה.אנמיה לדוגמא עלולה לגרום להתעייפות מהירה שיכולה להתבטא בדפיקות לב מהירות במאמצים קלים, קוצר נשימה וחולשה כללית. שתי בדיקות דם נוספות שכדאי לבדוק:רמת מלחים ותפקוד בלוטת התריס (TSH) משום שתפקוד יתר עלול להתבטא בדפיקות לב ותת פעילות עלולה בין היתר לגרום לחולשה. בדיקה אחרת לא מסובכת שכדאי לשקול היא אקו לב למרות שאת מציינת שמיפוי לב היה תקין. אי ספיקת לב עלולה גם היא לגרום לתופעה שאת מתארת. האם חמותך במעקב אונקולוגי בגלל סרטן הושט שהיה לה? ירידה במשקל עלולה לנבוע מסיבות רבות, בין היתר קשורה למצב כללי ירוד (כך גם לגבי כל התופעות שציינת). בדיקות אפשריות נוספות קשורות למערכת העיכול אבל כפי שציינתי גם בעבר, לפני שמתחילים בבצוע בדיקות מורכבות / פולשניות לאישה בת 90, כדאי לדעת מה מתכוונים לעשות עם התוצאות של בדיקות כאלה. אני מציע כמובן שתתיעצי גם עם הרופא המטפל.

מנהל פורום גריאטריה