בעיות דיבור

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/05/2010 | 15:34 | מאת: גיא

שלום סבתי בת 92 ולאחרונה הופיעה אצלה בעיית דיבור, הקול עולה ויורד והיא מתקשה לדבר בצורה ברורה, בולעת מילים וכדומה. דיבור שמאוד מזכיר אדם מבולבל או אפילו שיכור. למרות זאת, לא נראה שהיא מבולבלת, והמשפטים הגיוניים לגמרי ומלבד זה אין שינוי נוסף בהתנהגות. יש לציין שהתופעה החלה בפתאומיות ולא בהדרגה. כמו כן, היא יחסית בריאה לגילה, מתפקדת לבד, מכינה אוכל לעצמה... אשמח אם אוכל לדעת מה יכול היה לגרום לכך... תודה

15/05/2010 | 23:29 | מאת: אילן שפר

גיא שלום אני מבין שהבעיה שאתה מתאר מאוד ממוקדת והיא בדיבור (האם דרך אגב השתנה משהו בבליעה? האם היא לדוגמא משתעלת כשהיא שותה נוזלים או אוכלת?)פגיעה כזאת יכולה להיות מקומית בגרון / מיתרי הקול או במרכז הדיבור במוח. (אני לא יודע מה הרקע הרפואי של סבתך, האם היא עברה פעם ארוע מוחי לדוגמא?). שתי פונקציות שאני ממליץ להתייעץ איתן הם רופא אף אוזן גרון וקלינאית תקשורת. אם החשד הוא בבעיה "מרכזית" CT מוח היא בדיקה שכדאי לשקול אותה.

מנהל פורום גריאטריה