הזיות קוליות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/04/2010 | 11:45 | מאת: מוטי

שלום רב, אימי בת 80 וסובלת זה שנתיים מהזיות קוליות (תפילות, מוסיקה, קולות) היא פשוט משתגעת מזה. הזיות אלו הן נוראיות. קיבלה תרופות כמו זיפרקסה, סרוקאל במינונים שונים ושום דבר לא עוזר לה. עשתה בדיקות CT בראש ולא גילו דבר. אשמח לקבל סיוע, תודה מוטי

27/04/2010 | 12:59 | מאת: אילן שפר

מוטי שלום הטיפול בהזיות קוליות עלול להיות בעייתי עד בלתי ניתן לפתרון, הטיפול המקובל הוא אכן התרופות שציינת שהן בעצם תרופות אנטיפסיכוטיות שההתויות המקוריות שלהן הן טיפול במחלות כמו סכיזופרניה וכמובן צריך לקחת בחשבון את תופעות הלוואי שלהן. לא ציינת מאילו מחלות אימך סובלת, פרקינסון? דמנציה? הזיות קוליות הן גם לעיתים תוצאה של תרופות כמו אלה שניתנות לפרקינסון, צריך לשלול את הגורם הזה. אם טרם נשלל. לעיתים תרופות שניתנות לדמנציה כמו ממוקס/אקסלון/ממוריט יכולות לטפל בבעיה אבל לא בהכרח. כמו שאתה מבין מנסיונך עם הטיפול באימך, השיטה היא ניסוי וטעיה ולצערי לא תמיד מצליחים לטפל בבעיה.

מנהל פורום גריאטריה