תזונה בגיל 100

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/02/2010 | 15:53 | מאת: אריה ש

0אשה בת 100, רוב זמנה יושבת או שוכבת. במשך היום עושה כ 50 צעדים(עם הליכון) בערך. בריאות תקינה(לחץ דם וסוכר בסדר). לכמה קלוריות ליום היא זקוקה, בערך?

25/02/2010 | 22:49 | מאת: אילן שפר

אריה שלום לחישוב הצריכה הקלורית יש צורך בגובה ומשקל, אני מעריך שהצריכה הקלורית אצל האישה שאתה מדבר עליה לא עולה על 1000 קלוריות ואולי אפילו פחות, זו אינה צריכה קלורית גבוהה והיא יכולה להשתנות וגם אם יהיו ימים שהיא תהיה נמוכה יותר, זה בסדר. חשוב לזכור שהצריכה הקלורית בגיל המבוגר נמוכה משמעותית בהשוואה לגילאים צעירים יותר ובמרבית המקרים הגוף מסתגל גם לצריכה נמוכה - לא באופן קיצוני כמובן.

26/02/2010 | 08:34 | מאת: אריה ש

תודה רבה לאילן שפר.

מנהל פורום גריאטריה