זכויות ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/02/2010 | 10:51 | מאת: אבי

אילן שלום רב , מקווה שזהו הפורום הנכון , באם לא אנא הפנה אותי . אימי בת 78, מזה שנתיים אובחנה כסובלת מחרדה ודכאון ומטופלת בהתאם ע"י תרופות מתאימות שניתנו ע"י נוירולוג - ציפרמיל ,קלונקס וכד' . לפני חודשיים קיבלה עזרה לבית מהביטוח הלאומי- 9 שעות ושלושת רבעי שבועיות -של אשה שמגיעה ומסייעת לה בעבודות הבית . היא אינה עוזבת כמעט את הבית עקב מצבה והפחד שהתקפי החרדה וההתעלפויות יתפסו אותה באמצע הרחוב ,וגם הליכתה קשה עליה. שאלתי : האם תופעות אלה ,והטיפול התרופתי הנדון מקנים לה זכות להגיש גם לביטוח הלאומי תביעה לקיצבת נכות כללית בנוסף לסיעוד שכבר קיבלה . בתודה מראש , אבי

10/02/2010 | 16:08 | מאת: אילן שפר

אבי שלום אימך בת 78 לכן אינה זכאית לקצבת נכות אלא אמורה לקבל קצבת זיקנה ובכל מקרה אין קשר בין גמלת זקנה ולהיקף העזרה שאימך מקבלת בתוקף חוק סיעוד.אתה יכול לנסות להגיש ערעור או הודעה על החמרה כדי לקבל יותר שעות אבל קח בחשבון שביטוח לאומי מתייחס רק לתפקוד בבית ולא מחוץ לבית.

מנהל פורום גריאטריה