טיפול בקשיש

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/02/2010 | 21:54 | מאת: אורלי

אבי בן 76 סובל מבעיות פרוסטטה ודימנציה, לאחרונה מדוכא וסובל מהתקפי קינאה כלפי אשתו. פוחד לקחת את כל הכדורים השונים שנירשמו לו ומביע יאוש מן החיים וחוסר סיפוק. האם יש מקום שאנו כילדיו המודאגים ניגש לקבל ייעוץ מאדם מוסמך כיצד לעזור לו ומה ניתן לעשות בינתיים? האם נכון לגשת לפסיכיאטר גריאטרי ? האם יש המלצות לאדם כזה באיזור ירושלים?

10/02/2010 | 15:45 | מאת: אילן שפר

אורלי שלום בהחלט יש מקום לבקש יעוץ, קחי רק בחשבון שאתם תהיו חייבים להגיע עם אביך משום שצריך לבדוק אותו ולהעריך את מצבו. הכתובת המתאימה תהיה רופא גריאטר (פסיכוגריאטר) רופא כזה לדעתי במרבית המקרים מתאים יותר מאשר פסיכיאטר, בכל קופות החולים יש גריאטרים, אני לא מכיר שם מסויים בירושלים. באשר לשאלתך מה עושים בינתיים- את מציינת שאביך סובל מדמנציה כך שסביר להניח שההאשמות שלו והפחדים נובעים המחלה (היאוש וחוסר הסיפוק הם ביטוי לדכאון), כאשר מדובר על דמנציה ההמלצה העיקרית במקרה הזה היא בעיקר לא להתווכח עם אביך, משום שזה רק יגרום למתח מיותר. נסו לתקן את דבריו בנחת והתעלמו מהאשמות, הן אינן אישיות עד כמה שזה אולי נשמע לכם מוזר, זוהי אשמת המחלה ולא החולה, בכל פעם שהנושא עולה נסו לשנות נושא וכך להסיח את דעתו מהענין, ככלל חשוב לדאוג ולהעסיק את אביך בפעילויות שונות, לדוגמא מועדון מתאים מאוד מומלץ (כך גם תהיה איזשהי "הפרדת כוחות" לכמה שעות בינו ובין אימך), חשוב לי לציין שגם הרגשה של כעס מצידכם היא לגיטימית, אל תפרקו אותו על המטופל, אני גם מבין שאתם מרגישים חסרי אונים, הזכירו לעצמכם שוב ושוב כי התנהגות החולה אינה מיועדת להרגיז אלא נובעת מחוסר שליטה או מודעות.לגבי לקיחת הכדורים אתם רק יכולים לנסות ולשכנע אותו שהטיפול התרופתי הוא לטובתו, הרבה מזה אתם לא יכולים לעשות ובינתיים לחפש עזרה. מנסיוני עם חולים דמנטיים, התנהגות כמו שאת מתארת היא חולפת, אם אפשר יהיה לתת לו טיפול תרופתי מתאים זה בוודאי יעזור. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה