הבדל בן אלצהיימר ודמנציה ואסקולרית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/01/2010 | 14:08 | מאת: עומר

בת שמפחה שלנו עשתה איבחון אצל גריאטר וקבלה ציון 26 מתוך 30 .האבחנה היא אצהיימר או דמנציה וסקולרית, רציתי לדעת האם יש הבדל בינהן? כי ניראה לי ששניהם פרוגנוזה קשה

31/01/2010 | 20:17 | מאת: אילן שפר

עומר שלום שתי המאבחנות שציינת הן סוג של דמנציה - שטיון, בדמנציה וסקולרית הסיבה נעוצה בד"כ באוטמים שנוצרים בכלי הדם (מכאן המילה וסקולרי) במוח, לדוגמא אצל שאנשים שעברו ארועים מוחיים. במקרה כזה אם יבצעו CT של המוח, ניתן יהיה לראות את האוטמים האלה. במקרה של אלצהיימר מדובר, בין היתר, בניוון של תאי מוח (אטרופיה)כאחד הגורמים לדמנציה. CT במקרה הזה לא בהכרח יהיה חד משמעי, האבחנה של אלצהיימר היא לפי סימנים קליניים (כמו ירידה בזכרוןועוד ) בנוסף לשלילה של אבחנות אחרות. במקרים מסויימים ייתכן שילוב של אלצהיימר ודמנציה וסקולרית.

מנהל פורום גריאטריה